Izobraževalni priročnik Bolečina brez besed

Objavil:
V skupini:
Všečno:
Ni všečno:
Datum objave:
05 mar. 2020

Izobraževalni priročnik Bolečina brez besed smo napisali z namenom pomagati lastnikom psov in mačk, študentom veterinarstva in veterinarjem pri prepoznavanju bolečine pri psih in mačkah. Lastniki živali imajo pomembno vlogo pri prepoznavanju bolečine pri svojih živalih v domačem okolju, saj znake bolečine v ordinaciji pogosto težko prepoznamo. 

Izobraževalni priročnik za lastnike živali in študijsko gradivo za študente veterinarstva Bolečina brez besed je nastal kot del projekta "Odnos slovenskih veterinarjev do bolečine in analgezije pri psih in mačkah: analiza stanja in uvedba ocenjevalnih lestvic v klinično prakso", ki je potekal v okviru javnega razpisa "Po kreativni poti do znanja 2017 – 2020" in sta ga sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Priročnik je v tiskani obliki (naklada 1000 izvodov) dostopen v knjižnici Veterinarske fakultete in NUK. Prvo naklado je omogočilo podjetje GENERA SI d.o.o., ki je del skupine Dechra Pharmaceuticals PLC. V elektronski obliki je gradivo dostopno na spletnih straneh in Facebook profilih Veterinarske fakultete, Klinike za male živali, knjižnice Veterinarske fakultete in SZVMŽ.

Kliknite za prenos priročnika Bolečina brez besed (PDF)

Bolečina, ki jo občuti žival, je primerljiva z bolečino pri človeku. Je pomemben del življenja naših ljubljencev, a je vse prevečkrat zapostavljena ali spregledana. Ključen del poslanstva veterinarjev je prepoznavanje in preprečevanje bolečine pri živalih, saj ta izzove stres in trpljenje. Zato smo se odločili napisati priročnik Bolečina brez besed in verjamemo, da vam bo pričujoča knjižica pri tem v pomoč.

Naj dobro opravlja svoje poslanstvo!

Izr. prof. dr. Alenka Seliškar, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49350

Omejitev znakov 400

Prihajajoči dogodki
mar. 2021
Virtualni 45. WSAVA kongres in 26. FECAVA EuroKongres
Varšava, Poljska @09:00

Veterinarji in veterinarski tehniki vabljeni, da se udeležite WSAVA/F

maj 2022
EERVC konferenca 2022, Ljubljana
Gospodarsko razstavišče Ljubljana @08:00

EERVC (Eastern European Regional Veterinary Conference) v sodelovanju