Kako v nakup ali posvojitev psov?

Objavil:
V skupini:
Datum objave:
26 sep. 2021

V obdobju, ki ga kroji trenutna epidemija, se srečujemo z ogromnim povpraševanjem po nakupu oziroma posvojitvah psov. Povečano povpraševanje seveda povečuje tudi ponudbo, predvsem pa daje veliko prostora vzrediteljem, ki ne zadostujejo standardom, in trgovcem z mladiči, katerih glavno vodilo je korist in ne dobrobit živali. Kakšne so posledice neregulirane vzreje, predobro vemo vsi, ki se ukvarjamo z zdravstvenim varstvom psov.

FECAVA je zato napisala dokument, s katerim želi opozoriti bodoče lastnike na pasti ad hoc nakupa nerodovniškega mladiča. Z jasnim vprašalnikom lahko kupec bolje definira pasmo, ki bi bila primerna zanj in ne podlega zgolj modnim muham, ter si nadalje pomaga pri iskanju odgovornega vzreditelja. Veterinarji mu bodimo pri tem čim bolj v pomoč.

Seznam - vprašanja, ki si jih morate zastaviti, ko iščete pravega vzreditelja, odpri dokument (pdf)
Seznam - kako izbrati ustreznega psa, odpri dokument (pdf)

Čim več zdravih mladičev v vaših praksah vam želim,

asist. dr. Urša Ravnik Verbič, dr. vet. med.

oznake:

1 Komentarji

Irena
Z vsem se strinjam, razen z zobmi. Mladički običajno odhajajo pri dveh mesecih z mlečnimi zobmi. Ni ga strokovnjaka, ki bi lahko zagotovil pravilen ugriz pri stalnih zobeh. Čeprav imata oba starša popolen zagriz, se lahko zgodi, da ga potomec nima. Vem tudi za primer predgriza pri petih mesecih pa je nato zgornja čeljust zrasla in je bil zagriz pravilen.

Komentirajte

Omejitev znakov 400

Prihajajoči dogodki
mar. 2021