Pomoč ukrajinskim veterinarjem

V skupini:
Datum objave:
04 mar. 2022

Dragi kolegi!

Poleg ljudi bodo visoko ceno vojne v Ukrajini plačale tudi živali. Za tiste srečnejše, ki jim bo uspelo na varno pobegniti z njihovimi lastniki, je Veterinarska Zbornica Slovenije v sodelovanju z UVHVVR že pripravila spremembe za vstop v državo, o katerih ste bili že obveščeni. Pričakujemo še dodatne omilitve, o katerih vas bomo ažurno obveščali. Na več mestih v Sloveniji tudi že aktivno poteka zbiranje zdravil, hrane in drugih pripomočkov za živali. Če bi radi donirali materialna sredstva, pa ne veste kako in komu, nas lahko kontaktirate za pomoč.

Na spletni strani https://vetsforukraine.com/ pa so zbrani podatki glede pomoči, ki jih koordinirata FECAVA in FVE.

Veliko živali je ostalo v Ukrajini in zanje se trudijo veterinarji, ki nas prosijo za pomoč. Finančna sredstva lahko donirate neposredno ukrajinskemu združenju za male živali (USAVA) - informacije o tem najdete na povezavi: https://wsava.org/wp-content/uploads/2022/03/Support_USAVA_Directly-1.pdf.

Srčno upam, da se ta nesmisel v Ukrajini čim prej konča. Posledice bodo zagotovo dolgotrajne - poskusimo jih omiliti za naše kolege veterinarje, njihove paciente in vse živali v Ukrajini z našo pomočjo.

Hvala,

Lepo vas pozdravljam,

asist. dr. Urša Ravnik Verbič, dr. vet. med.

oznake:

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14411

Omejitev znakov 400

Prihajajoči dogodki
mar. 2021
Virtualni 45. WSAVA kongres in 26. FECAVA EuroKongres
Varšava, Poljska @09:00

Veterinarji in veterinarski tehniki vabljeni, da se udeležite WSAVA/F

maj 2022
EERVC konferenca 2022, Ljubljana
Gospodarsko razstavišče Ljubljana @08:00

EERVC (Eastern European Regional Veterinary Conference) v sodelovanju