Sekcija za medicino mačk je bila ustanovljena 23. novembra
2023, kot del Slovenskega združenja veterinarjev za male živali (SZVMŽ).

Veronika Einspieler
David Černec,
dr. vet. med.

Predsednik Sekcije za medicino mačk

Sekcija za medicino mačk SZVMŽ

Sekcija za medicino mačk je bila ustanovljena na pobudo odbora Medicat, ki je nacionalni partner veterinarskega združenja ISFM (International Society for Feline Medicine) in na predlog ustanovnih članov Vanje Knez, dr. vet. med. in Davida Černeca, dr. vet. med. Ustanovitev sekcije je bila podprta s 93% podporo glasov članov na redni letni skupščini SZVMŽ. Sekcija deluje v skladu z nalogami in cilji SZVMŽ.
Upravljanje sekcije se izvaja preko skupščine članov, ki je najvišji organ sekcije. 

Predsednik sekcije je David Černec, dr. vet. med., ki je bil potrjen na seji OU SZVMŽ 14. aprila 2024.

Web Development

David Černec, dr. vet. med.

Predsednik Sekcije za medicino mačk

David Černec

dr. vet. med.

Podpredsednik Sekcije za medicino mačk

xxx

dr. vet. med.Namen in delovanje

Cilji sekcije za medicino mačk vključujejo spodbujanje izobraževanja veterinarjev o mačjem zdravju, spodbujanje in širjenje znanja o odgovornem lastništvu mačk, širjenje informacij o sodobnih pristopih k diagnozi in zdravljenju mačjih bolezni ter spodbujanje najboljših praks v oskrbi mačk. Zaradi uresničevanja skupnih interesov se sekcija povezuje z mednarodno veterinarsko organizacijo ISFM preko Medicat, ki ima z njimi sklenjeno pogodbo o nacionalnem partnerstvu. 

Več o organizaciji ISFM je na voljo tukaj:

Vstopi na spletno stran ISFM

image

Članstvo je brezplačno

Član sekcije za medicino mačk lahko postane vsak član SZVMŽ, ki izpolni pristopni obrazec SZVMŽ. Članstvo v sekciji je brezplačno. Člani bodo redno obveščeni o dejavnostih sekcije, letni skupščini, izobraževanjih s področja medicine mačk in drugih aktivnostih znotraj sekcije. Če še niste član in bi to želeli postati, se lahko brezplačno pridružite tukaj: (povezava do pristopne izjave). Izpolnite pristopno izjavo SZVMŽ (če še niste član SZVMŽ, morate to predhodno postati) in označite da pristopate članstvu sekcije za medicino mačk v rubriki "Želim pristopiti tudi v članstvo sekcije SZVMŽ za medicino mačk (ni članarine)."
Skupaj s podporo, idejami in znanjem vseh članom, bomo skrbeli, da bomo dosegali najboljše rezultate na področju mačje veterinarske prakse. Sekcija se ravna po Pravilih o delovanju sekcije za medicino mačk, ki so bila sprejeta 14. aprila 2024 na seji OU SZVMŽ.

Dogodki

Prvo izobraževanje sekcije je potekalo 14. februarja 2024 v kongresnem centru Camino v Petrovčah. Dogodek z naslovom "Rentgenska diagnostika skeletne patologije pri mačkah" je vodila kolegica Estera Pogorevc, dr. vet. med. Predavanje je pritegnilo 57 veterinarjev iz vse Slovenije in je bilo dobro ocenjeno s strani udeležencev. Organizacija in predavanja so bila pohvaljena kot izjemno koristna, kar potrjuje pomen in potrebo po nadaljnjih izobraževanjih v okviru sekcije.

image
image
image