Spletni seminar za veterinarje - NEVROLOGIJA

Diagnostika in zdravljenje epileptičnih napadov pri psih in mačkah

Predavateljica: Sofie Van Meervenne, DVM, Dipl ECVN

Področje

PODROČJE

Nevrologija

Koledar

TERMIN

15. 1. 2022

Koledar

ČAS TRAJANJA

Webinar

LOKACIJA PREDAVANJA

On-line

Vsak veterinar, ki dela v mali praksi, se prej ali slej sooči s psi in mačkami z epileptičnimi napadi ali z živalmi, ki kažejo znake epileptičnih napadov. Pri nekaterih živalih sta diagnostika in zdravljenje enostavna, pri drugih pa lahko predstavljata precejšen izziv.

Predavateljica se bo osredotočila na diagnostiko obeh, idiopatske in strukturalne epilepsije, ter na diagnostiko reaktivnih epileptičnih napadov. Predstavila bo novejšo terminologijo in diferencialne diagnoze kot je paroksizmalna diskinezija ter diagnostični pristop, vključno s preiskavami krvi in naprednimi slikovnimi tehnikami kot sta CT in MRI možganov. Poleg diagnostike bo predstavila tudi osnovne principe zdravljenja psov in mačk z epileptičnimi napadi, ki temeljijo na konsenzu International Veterinary Epilepsy Task Force, nadgrajenem z najnovejšo literaturo.

sobota, 15. januar 2022, Online

Moderator: Milan Matko, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk

Sklop 1
Sofie Van Meervenne, Diplomate ECVN
9.00 – 9.45 Theory of the diagnosis of seizures in dogs and cats
9.45 – 10.00 Discussion/Razprava
10.00 – 10.45 Repetition of diagnosing seizures based on clinical cases
10.45 – 11.00 Discussion/Razprava

11.00 – 11.30 Break/Odmor

Sklop 2
Sofie Van Meervenne, Diplomate ECVN
11.30 – 12.15 Theory of the therapy of seizures in dogs and cats
12.15 – 12.30 Discussion/Razprava
12.30 – 13.15 Repetition of treating dogs and cats with seizures based on clinical cases
13.15 – 13.30 Discussion/Razprava

Prijava in registracija bo odprta od 3. januarja 2022.

Zadnji rok prijave:  14. 1. 2022

Kotizacija/prijavnina :
- 30 €/osebo + 22% DDV, člani SZVMŽ in člani tujih nacionalnih združenj v okviru FECAVA/WSAVA,
- 60 €/osebo + 22% DDV, nečlani,
- brezplačno za študente Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani,

Prijava vključuje:

• Ogled spletnega seminarja v živo prek spleta.
  • Odgovore na vprašanja, ki jih boste zastavili predavatelju med in po predavanju.
  • Ogled videoposnetka spletnega seminarja čez 24 ur po dogodku.
  • Ogled videoposnetka v obdobju 3 mesece.
  • Spletni seminar je Veterinarska zbornica ovrednotila z 0,5 točke. Za priznavanje točk je potrebna najmanj 90 % prisotnost na online povezavi.

Predavateljica

Sofie Van Meervenne, DVM, Dipl ECVN

image

Sofie je diplomirala s področja veterinarske medicine leta 2001 na Univerzi v Gentu v Belgiji. Po stažiranju s področja veterinarske nevrologije na isti univerzi, ki ga je kombinirala z delom v zasebni praksi v Belgiji in na Nizozemskem, se je leta 2008 preselila na Švedsko. Leto kasneje je postala diplomat Evropskega kolidža za veterinarsko nevrologijo. Od takrat dela v zasebni praksi na Švedskem, obenem pa dela doktorat o vplivu hormonov na idiopatsko epilepsijo. Glavno področje njenega delovanja so epileptični napadi pri psih in mačkah, bolezni možganov in nevroonkologija.

Organizator:  Slovensko združenje veterinarjev za male živali

Za UO SZVMŽ
Izr. prof. dr. Alenka Seliškar, predsednica

Čas za vprašanja

Predavanja bodo v angleščini. Ob prijavi in med predavanji boste lahko zastavili vprašanja Q&A, ali z "dvigom roke" z vstopom v predavalnico v živo. Predavateljica bo nanje odgovarjala v času, namenjenem za razpravo.  Če spletnega seminarja ne boste mogli spremljati v živo, vas vabimo, da nam predhodno pošljete vaša vprašanja na e-naslov: admin@zdruzenje-szvmz.si.

Odjava udeležbe in vračilo prijavnine

Rok za odjavo od seminarja je najmanj 3 delovne dni pred začetkom. Odjave seminarja morajo biti pisne. Če prijavljeni kandidat udeležbe na seminarju ne odjavi pisno v 3 delavnih dneh pred pričetkom seminarja, SZVMŽ zaračuna stroške organizacije, in sicer 50% kotizacije oz. cene seminarja. Če se kandidat od udeležbe na seminarju odjavi na dan pričetka seminarja, ali če se od seminarja ne odjavi, SZVMŽ zaračuna celotno ceno seminarja (100%). Če je bila prijavnina že vplačana, je potrebno na spodnji naslov nasloviti pisno vlogo za vračilo in predložiti fotokopijo dokazila o vplačilu. Na podlagi tega vam bomo izstavili ustrezno računovodsko listino in vam vrnili denar (če boste do vračila upravičeni).

Dogodek podpira partner iz gospodarstva, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.