WEBINAR

Spletni seminar za veterinarje

Spletni seminar je za člane SZVMŽ brezplačen.

Področje

PODROČJE

Veterina

Koledar

TERMIN

14. 11. 2020

Koledar

ČAS TRAJANJA

8:30 - 15:30

Webinar

OBLIKA PREDAVANJA

Webinar

Program

8.30 – 9.15 Galac S. Akromegalija pri mačkah
9.15 – 9.30 Razprava

9.30 – 10.15 Galac S. Tumor adrenalke: naključna najdba ali resen problem?
10.15 – 10.30 Razprava

10.30 – 11.00 Odmor

11.00 – 11.45 Pipan M. Kako najhitreje do diagnoze pri urgentnem pacientu?
11.45 – 12.00 Razprava

12.00 – 12.45 Pipan M. Nevrološke urgence
12.45 – 13.00 Razprava

13.00 – 13.30 Odmor

13.30 – 14.15 Bavčar Š. Tumorji sečil s poudarkom na karcinomu prehodnega epitelija
14.15 – 14.30 Razprava

14.30 – 15.15 Bavčar Š. Mastocitom – diagnostika in napovedni dejavniki
15.15 – 15.30 Razprava

Prijava

Spletni seminar je za člane SZVMŽ brezplačen (preverite, če ste letos že plačali članarino SZVMŽ), za nečlane pa znaša 60 EUR + (+ 22% DDV).

Prijava vključuje:

  • izvedbo webinarja,
  • posnetek webinarja,
  • odgovore na vaša konkretna vprašanja,
  • spletni seminar je Veterinarska zbornica ovrednotila z 0,8 točke.

Izobraževanje bo potekalo

Kdaj: v soboto, 14. novembra 2020, od 8.30 do 15.30.
Kje:  preko spleta, ob prijavi boste prejeli povezavo do webinarja.

Čas za vprašanja

Predavanja bodo v slovenščini.  Ob prijavi in med predavanji lahko zastavite vprašanja vezana na temo predavanj. Predavatelji bodo nanje odgovarjali v času, namenjenem za razpravo.

Predavatelji:

image

Sara Galac, DVM PhD
Sara Galac je zaposlena na Fakulteti za veterinarsko medicino v Utrechtu na Nizozemskem. Področje njenega dela je klinična endokrinologija, poleg tega pa Sara posveča veliko časa tudi raziskovalnemu delu. S svojo raziskovalno skupino proučuje novejše možnosti za zdravljenje tumorjev hipofize in nadledvične žleze.  Sara je aktivna članica evropskega veterinarskega združenja za endokrinologijo, avtorica številnih člankov in knjižnjih poglavij v veterinarki literaturi.

image

Marko Pipan, dr. vet. med., Dipl. ACVECC, spec. med. psov in mačk
Po zaključku Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani je Marko Pipan nadaljeval s kliničnim podiplomskim izobraževanjem na Univerzi v Ljubljani, Univerzi v Utrechtu in Univerzi v Pensilvaniji. Po končani 3-letni klinični specializaciji iz urgentne in intenzivne medicine malih živali v Filadelfiji, je po opravljenem specialističnem izpitu leta 2011 pridobil naziv specialista oz. Diplomata Ameriškega kolegija za urgentno in intenzivno medicino (Dipl. ACVECC).  Svoje vedenje o osnovah in novostih urgentne in intenzivne medicine psov in muc Marko z veseljem deli z ostalimi kolegi veterinarji. Kot specialist svojega področja veterinarske medicine je v zadnjih letih služboval in svetoval na klinikah v Evropi in Maleziji. Njegov glavni interes so travmatizirani pacienti, respiratorne motnje, šokovna stanja vseh etiologij, intoksikacije, akutne nevrološke motnje in uporaba ultrazvočne diagnostike v urgentni medicini. Redna izobraževanja na specialističnih ustanovah in kongresih mu omogočajo stik s hitro razvijajočo se veterinarsko medicino in kontinuirano strokovno rast.  Na letošnjem kongresu SZVMŽ bo Marko govoril o novostih v diagnostiki urgentnih stanj in o pristopu k nevrološkim urgencam, s katerimi se srečuje v okviru urgentne službe.

image

Špela Bavčar DVM DipECVIM-CA (Oncology) MRCVS
Špela je diplomirala na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 2010. Po dveh inteznivnih praksah v Združenih državah Amerike se je Špela pridružila ekipi privatne bolnice za živali na Nizozemskem, kjer je opravila pripravništvo, po katerem je sledila specializacija iz klinične onkologije malih živalih na Univerzi v Edinburgu. Leta 2017 je Špela uspešno opravila specialistični izpit iz onkologije malih živali. Špela je trenutno vodja onkologije in višja predavateljica v Bolnici za male živali Univerze v Edinburgu. Špelin raziskovalni interes je osredotočen na novosti v diagnostiki in zdravljenju rakastih obolenj pri malih živalih.  Prosti čas Špela najraje preživlja v naravi, kjer ukvarja s tekom, potapljanjem ter deskanjem na valovih.

Dogodek podpirajo partnerji iz gospodarstva, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

image

Prijava na spletni seminar - za veterinarje

Podatki o udeležencu

Izberite predavanje. Izberete lahko vsa predavanja. V tem primeru boste prejeli vstopna gesla za vsako predavanje posebej.

Spletni seminar je za člane SZVMŽ brezplačen (preverite, če ste letos že plačali članarino SZVMŽ), za nečlane pa znaša 60 EUR, DDV ni vključen.

V kolikor niste član SZVMŽ ali študent VF, je plačnik spletnega seminarja (izpolnite spodnja polja):

Pravno obvestilo SZVMŽ, preberi več...

20031