WEBINAR

Spletni seminar za veterinarske tehnike

Spletni seminar je  brezplačen.

Področje

PODROČJE

Veterina

Koledar

TERMIN

21. 11. 2020

Koledar

ČAS TRAJANJA

8:30 - 15:30

Webinar

OBLIKA PREDAVANJA

Webinar

Program

8.30 – 9.15 Pogorevc E. Rentgensko slikanje okostja psov in mačk za vzrejno dovoljenje
9.15 – 9.30 Razprava

9.30 – 10.15 Nemec Svete A. Predanalitska faza laboratorijskega dela in dejavniki, ki vplivajo na rezultate krvnih in urinskih preiskav
10.15 – 10.30 Razprava

10.30 – 11.00 Odmor

11.00 – 11.45 Mazzini A. Kako ločiti markiranje od urinske nečistoče pri mačkah
11.45 – 12.00 Razprava

12.00 – 12.45 Mazzini A. Strah pred glasnimi zvoki pri psih
12.45 – 13.00 Razprava

13.00 – 13.30 Odmor

13.30 – 14.15 Domanjko Petrič A. Veterinarski tehnik v kardiološki ambulanti
14.15 – 14.30 Razprava

14.30 – 15.15 Pavlin D. Sladke skrbi - monitoriranje diabetičnega pacienta
15.15 – 15.30 Razprava

Prijava

Spletni seminar je brezplačen.

Prijava vključuje:

  • izvedbo webinarja,
  • posnetek webinarja,
  • odgovore na vaša konkretna vprašanja.

Izobraževanje bo potekalo

Kdaj: v soboto, 21. novembra 2020, od 8.30 do 15.30.
Kje:  preko spleta, ob prijavi boste prejeli povezavo do webinarja.

Čas za vprašanja

Predavanja bodo v slovenščini. Ob prijavi in med predavanji lahko zastavite vprašanja vezana na temo predavanj. Predavatelji bodo nanje odgovarjali v času, namenjenem za razpravo.

Predavatelji:

image

Estera Pogorevc, dr. vet. med.
Estera Pogorevc je diplomirala leta 2004 na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani in se nato zaposlila na Kliniki za male živali iste fakultete. Njeno področje dela je slikovna diagnostika malih živali. Na kliniki opravlja klinično delo s področja ultrazvočne in rentgenske diagnostike, zadnja tri leta tudi računalniške tomografije. S področja slikovne diagnostike je aktivna tudi pri raziskovalnem delu v sodelovanju z drugimi inštituti. Je podpredsednica odbora VF SVP pri Veterinarski zbornici Slovenije in aktivna članica Komisije za ocenjevanje okostja psov pri Veterinarski zbornici.

image

Izr. prof. dr. Alenka Nemec Svete, univ. dipl. inž. kem. inž.
Alenka Nemec Svete je diplomirala leta 1995 na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. Podiplomski študij je nadaljevala na Fakulteti za farmacijo Univerze v Ljubljani in leta 2003 postala doktorica farmacevtskih znanosti. V okviru doktorske disertacije in strokovnega dela se je usposabljala na Veterinarski fakulteti v Utrechtu na Nizozemskem ter Veterinarski fakulteti v Cambridgeu v Veliki Britaniji.
Alenka Nemec Svete je od leta 1999 zaposlena v Diagnostičnem laboratoriju Klinike za male živali Veterinarske fakultete, kjer opravlja delo vodje laboratorija ter raziskovalno in pedagoško delo. Je vodja kakovosti na Kliniki za male živali in notranja presojevalka sistema kakovosti na Veterinarski fakulteti. V zadnjih petnajstih letih se, v okviru raziskovalnega dela, ukvarja predvsem s proučevanjem oksidativnega stresa in vnetja pri zdravih in bolnih živalih.
Je mentorica in somentorica študentom podiplomskega študija Biomedicine na Univerzi v Ljubljani ter avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov. Je tudi članica Slovenskega biokemijskega društva in Slovenskega združenja za klinično kemijo.

image

Alja Mazzini, dr. vet. med., MSc, GPCert (AnBeh)
Alja Mazzini je svojo poklicno pot začela kot diplomantka Veterinarske fakultete Univerze v Ljubljani. Med študijem in po diplomi je delala v zavetišču za živali Gmajnice, nato pa kariero nadaljevala kot veterinarka na kliniki za male živali v Nemčiji. Zanimali sta jo predvsem kirurgija (še zlasti proces okrevanja po operacijah) in etologija (dobrobit hospitaliziranih pacientov ter vpliv stresa na razvoj in potek bolezni). Da bi poglobila znanje o vedenju živali, je opravila podiplomski tečaj “General practitioner in small animal behaviour medicine” pri Improve International, ki je partnerska organizacija ESVPS (European School of Veterinary Postgraduate Studies). Po opravljenem izpitu in pridobitvi dodatnega naziva „General Practitioner Certificate in Animal Behaviour” (GPCert (AnBeh)), je študij nadaljevala na Univerzi v Lincolnu v Veliki Britaniji, kjer je magistrirala iz kliničnega vedenja živali, osredotočila se je predvsem na oceno impulzivnosti psov iz zavetišč.
Od septembra 2018 jo najdete na Veterinarski fakulteti v Bernu v Švici, kjer se, kot del doktorata, igra s psi, saj raziskuje občutljivost psov za nagrado in dejavnike tveganja za zasvojenost in ključe do vzgoje.

image

Izr. prof. dr. Aleksandra Domanjko Petrič, dr. vet. med., spec. med. psov in mačk
Aleksandra Domanjko Petrič je začetnica ultrazvočne diagnostike abdominalnih in srčnih bolezni pri psih, mačkah, konjih in eksotičnih živalih v Sloveniji. Zaposlena je na Veterinarski fakulteti Univerze v  Ljubljani.
Izpopolnjevala se je na številnih univerzitetnih klinikah po svetu ter kot Fulbrightova štipendistka tudi v Veterinarski učni bolnišnici Univerze v Davisu ter kardiološkem pediatričnem oddelku bolnišnice v Sacramentu v ZDA.
Je redna aktivna udeleženka na kongresih Evropskega  in Ameriškega kolidža veterinarske interne medicine. Deluje kot klinična veterinarka na področju kardiologije in abdominalne ultrasonografije ter ultrazvočno vodenih punkcij, raziskovalka ter pedagoginja. Je članica Evropskega združenja za veterinarsko kardiologijo ter od 2019 članica ožjega sveta istega združenja. Je avtorica številnih znanstvenih, strokovnih in poljudnih publikacij.
Z velikim veseljem izobražuje kolege ter s tem prispeva k znanju in pomoči našim živalskim prijateljem ter njihovim lastnikom.

image

Doc. dr. Darja Pavlin, dr. vet. med.
Darja Pavlin je diplomirala na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer je od leta 2002 zaposlena na Kliniki za male živali, sprva kot asistentka za področje Bolezni in zdravstveno varstvo živali, nato pa kot mlada raziskovalka. Podiplomsko izobraževanje je zaključila leta 2010 z zagovorom doktorata "Učinki električno posredovanega vnosa plazmidne DNA, ki nosi zapis za IL-12, pri zdravljenju induciranih tumorjev miši in spontanih tumorjev psov". Od leta 2010 dela na Kliniki za male živali kot specialistka na oddelku za interno medicino. Njene delovne obveznosti zajemajo raziskovalno, pedagoško in strokovno-operativno delo, predvsem na področju onkologije in endokrinologije malih živali.
Njena velika ljubezen so britanske mačke in tri besede, ki jo najboljše opišejo so »crazy cat lady«, tako v profesionalnem kot zasebnem življenju, kjer ji družbo delajo tri mačje dive, britanca Baci in Bea in direktorica hiše, Poppy Kranjska.

Dogodek podpirajo partnerji iz gospodarstva, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

image

Prijava na spletni seminar - za veterinarske tehnike

Podatki o udeležencu

Izberite predavanje. Izberete lahko vsa predavanja. V tem primeru boste prejeli vstopna gesla za vsako predavanje posebej.

Pravno obvestilo SZVMŽ, preberi več...

57706