Zadnja posodobitev: 10 11. 2023

Izjava o dostopnosti

Splošni pogoji

Izjava o dostopnosti se nanaša na uporabo celotnega spletišča www.zdruzenje-szvmz.si

Vsem, ki obiščete spletna mesta Slovenskega združenja veterinarjev za male živali (v nadaljevanju SZVMŽ) želimo, da se počutite dobrodošle in imate dobro uporabniško izkušnjo. Uporabo naših spletnih mest in mobilnih aplikacij želimo približati najširšemu krogu uporabnikom, zato spletna mesta in aplikacije skušamo oblikovati tako, da so prilagojene za uporabo slepim in slabovidnim, gluhim, ljudem z disleksijo in uporabnikom z motnjami razumevanja. S spodbujanjem vključenosti in dostopnosti lahko vsem omogočimo enake možnosti za razvoj. Pomembno je, da se uporabnikom omogoči zaznavanje, razumevanje, navigacijo ter interakcijo s spletom. S tem namenom smo na spletnih straneh "SZVMŽ" dodali nov vtičnik, ki ponuja funkcionalnosti, namenjene osebam s posebnimi potrebami.

SZVMŽ se zavezujejo omogočati dostopnost za svoje spletne strani in mobilne aplikacije v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta. Z dodatnim vtičnikom obiskovalcem omogočamo, da prikaz spletišča prilagodijo svojim potrebam.

Nabor storitev za dostopnost

Spletna stran ima razumljivo in konsistentno strukturo in navigacijo.

Izjava o dostopnosti:
Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče www.zdruzenje-szvmz.si:
- izbiro velikosti pisave,
- izbiro razmika besedila,
- spremembo kontrasta barv,
- vse povezave so barvno označene,
- ustaviti animacije,
- spremembo oblike kurzorja,
- vpogled v zemljevid strani.

Stopnja skladnosti

Spletna stran je postavljeno v jeziku HTML5 ter uporablja CSS3 stilske predloge (angl. Cascading Style Sheets). Za interakcije in določene funkcionalnosti se uporablja jQuery JavaScript knjižnica.

Javno dostopni del spletne strani Turistične zveze Velenje dosega raven dostopnosti AA smernic za načrtovanje spletnih vsebin Web Content Accessibility Guidelines WCAG 2.0, ki so objavljene na spletnem naslovu  http://www.w3.org/TR/WCAG20/ in je delno skladen z  Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij standardom SIST EN 301 549 V2.1.2, ki je zahtevan v ZDSMA, zaradi v nadaljevanju naštetih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišč SZVMŽ nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:
- skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa
- različne kompleksne tabele s podatki,
- vsebina v formatih, ki zahteva prenos in uporabo namenskih aplikacij,
- vse fotografije na spletnih mestih še niso opremljene z opisi oziroma še nimajo alternativnega besedila,
- video vsebine nimajo ustreznih podnapisov, transkriptov ali zvočnih opisov, prav tako nekatere video vsebine nimajo podnapisov, ki so berljivi z bralniki, ampak so integrirani v video
- video posnetki, ki zaradi nesorazmernega bremena niso opremljeni z znakovnim jezikom in s podnapisi. Organ nesorazmerno breme ocenjuje s tem, da bi za organ nastale znatne finančne posledice, če bi hotel vso vsebino prevesti v znakovni jezik, saj je obseg vsebine velik.

Povratne in kontaktne informacije

Obvestila o primerih neskladnosti sprejemamo na elektronski naslov info@zdruzenje-szvmz.si. Na obvestilo ali prošnjo bomo odgovorili v roku 8 dni od njegovega/njenega prejema.

Nadzor nad izvajanjem Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij

Nadzor nad izvajanjem določb 5. do 8. člena Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij opravljajo inšpektorji za informacijsko družbo.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov: gp.uiv@gov.si.

Ministrstvo za javno upravo
Uprava RS za informacijsko varnost
Inšpekcija za informacijsko družbo

Tržaška cesta 21
gp.uiv@gov.si
www.uiv.gov.si

Datum objave spletnega mesta

Spletišče je bilo v obstoječi grafični podobi posodobljeno 10. 11. 2023.

Priprava izjave o dostopnosti

Izjava je bila pripravljena 10. 11.  2023 na podlagi samoocene.
Izjava je bila nazadnje pregledana in dopolnjena 10. 11. 2023.

V primeru vprašanj se lahko obrnete na eno izmed naših telefonskih številk, ki so navedene na strani "