Novičke WSAVA

Objavil:
V skupini:
Datum objave:
07 dec. 2022

Ali ste vedeli, da s članstvom v SZVMŽ avtomatično postanete tudi člani WSAVA, torej Svetovnega združenja veterinarjev za male živali, oziroma ene velike družine več kot 200.000 posameznikov, ki se trudijo za boljši danes in jutri veterinarske stroke, veterinarjev, živali in nenazadnje vseh ljudi prek koncepta enega zdravja?

Najvidnejša ugodnost WSAVA članstva za posameznika je cenejša prijava tako na vsakoletni svetovni kongres kot na najrazličnejše dogodke v organizaciji včlanjenih združenj. Več o tem na sledeči infografiki.

Generalna skupščina WSAVA vsako leto poteka sočasno s svetovnim kongresom in letos sem se je v Limi v Peruju udeležila Živa Černe kot nova predstavnica SZVMŽ v WSAVA. Na skupščini je bila izvoljena nova predsednica Ellen van Nierop iz Ekvadorja in še nekaj novih članov upravnega odbora. V končni fazi je oblikovanje strateškega plana za novo triletno obdobje 2022-25, pri katerem smo v obliki okroglih miz sodelovali tudi predstavniki organizacij članic s svojimi predlogi.


Po koncu skupščine so bile uradno predstavljene sveže objavljene posodobljene smernice za obvladovanje bolečine, ki jih je pripravila skupina Global Pain Council pod vodstvom Beatriz Monteiro. Vsem toplo priporočam, da jih preberete. Eno poglavje na dan odžene bolečino stran!

Večino dela WSAVA opravi znotraj številnih odborov ter delovnih skupin in članica ene, Therapeutic Guidelines Group, je pred kratkim postala tudi članica UO SZVMŽ Andreja Kastelic Hrček.

Poleg prebiranja res uporabnih različnih svetovnih smernic, ki jih požrtvovalno pripravljajo različni odbori WSAVA, vas vabim tudi, da obiščete WSAVA akademijo, ki vam nudi ogromno brezplačnih webinarjev in tečajev. Tudi WSAVA smernice počasi dobivajo obliko spletnih tečajev – na voljo je npr. že tečaj, ki povzema smernice glede cepljenj psov in mačk. Za vse tiste, ki se težko prebijate skozi številne strani besedila!

Naslednji svetovni kongres ne bo tako daleč in bo potekal sočasno s kongresom FECAVA v Lizboni 27.-29.9.2023. Še prej pa morda lahko izkoristite prvi WSAVA regijski kongres, ki bo potekal v Guwahatiju v Indiji med 17.-19.2.2023. Morda dober izgovor za razburljivo potovanje v Indijo?


Eden izmed izzivov WSAVA je tudi pridobivanje novih prostovoljcev za delo v odborih, saj smo veterinarji vedno bolj čez glavo zaposleni že s svojim rednim delom. Če začutite klic in bi želeli doprinesti k skupnosti, ste torej vsi člani vedno dobrodošli pri sodelovanju tudi na mednarodnem nivoju!

Vabljeni torej k raziskovanju številnih zanimivosti na WSAVA spletni strani in prijavi na njihove elektronske novičke, da boste vedno prvi obveščeni o vsem. Če pa imate v zvezi s svetovnim združenjem še kakšno vprašanje, pa me vedno lahko kontaktirate na ziva.cerne@gmail.com.

Veterinarji za veterinarje!

Živa Černe, predstavnica SZVMŽ pri WSAVA

oznake:

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

86125

Omejitev znakov 400