Brezplačna spletna seminarja za člane SZVMŽ

Objavil:
V skupini:
Datum objave:
08 jan. 2024

Drage članice, dragi člani in podporniki SZVMŽ

Upamo, da ste uspešno vstopili v novo leto in si med prazniki nabrali dovolj moči za nove delovne podvige. V UO SZVMŽ nismo počivali in že pridno načrtujemo vse dogodke, s katerimi vam bomo postregli v letu 2024. Kot postaja že tradicija, bomo tudi letošnjo sezono SZVMŽ izobraževanj pričeli s spletnim seminarjem oz. natančneje - s kar dvema!

Prvi spletni seminar na temo duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev se bo odvil 25. januarja, drugi, na temo klinične prehrane psov in mačk pa 17. februarja. Z obema seminarjema se bomo dotaknili izjemno pomembnih tem, s katerimi se pri svojem delu zavedno ali nezavedno vsakodnevno srečujemo, na večini izobraževalnih dogodkov pa sta bolj ali manj spregledani ali zapostavljeni. Oba spletna seminarja bosta za člane SZVMŽ brezplačna.

Povezava do brezplačne prijave na spletna seminarja za člane SZVMŽ:
https://forms.gle/WPTfXgH39JFSM7v6A




Duševno stanje in dobrobit veterinarjev, 25. 1. 2024 ob 18. uri
Psychovets: Marianne Linder Olsen in Helene Seljenes Dalum



Kot predavateljici na temo duševnega zdravja in dobrobiti veterinarjev smo povabili odlični Marianne Linder Olsen in Helene Seljenes Dalum, norveški doktorici veterinarske medicine, ki ju je povezala izjemna želja po izboljšanju ravni zavedanja o pomenu duševnega zdravja v veterinarskem poklicu. Skupaj sta si nadeli naziv “Psychovets”, pod katerim ozaveščata kolege veterinarje po vsem svetu. Obe sta v svojem poslanstvu brutalno iskreni in verjameta, da gre za mogočo misijo, ki cilja na odpravo stigmatizacije duševnega zdravja ter izboljšanje kvalitete življenja vseh veterinarjev. Njuni predavanji na izjemen način prepletata znanstvena dognanja in osebne izkušnje ter vas zagotovo ne bosta pustili ravnodušnih. Lepo vabljeni, da se nam pridružite v četrtek, 25. januarja ob 18. uri in prisluhnete njuni zgodbi in dejstvom, glede katerih smo prav vsi krvavi pod kožo:
Marianne Linder Olsen: Veterinary depression - Psychological pitfalls in the veterinary industry; Overcoming the darkness
Helene Seljenes Dalum: Suicidal thoughts, animal euthanasia and help-seeking for mental health problems - new research from Norway.

Veterinarska zbornica je spletni seminar ovrednotila z 0,2 točke iz naslova strokovnega izpopolnjevanja veterinarjev.




Klinične prehrane psov in mačk, 17. 2. 2024 ob 9. uri
Cecilia Villaverde Haro, BVSc, PhD, DACVIM, DECVCN



Kot predavateljico na temo klinične prehrane psov in mačk pa smo povabili izjemno Cecilio Villaverde Haro, BVSc, PhD, DACVIM (Board-Certified Veterinary Nutritionist®), DECVCN (EBVS® European Specialist in Veterinary and Comparative Nutrition). Cecilia je diplomirala leta 2000 ter leta 2005 še doktorirala s področja prehrane živali na Univerzi v Barceloni. Kasneje je raziskovalno delo opravljala na Univerzi v Davisu, Kalifornija, kjer je opravila tudi specializacijo s področja klinične prehrane malih živali. Je bivša predsednica Evropskega kolidža za veterinarsko in komparativno nutricionistiko (ECVCN). Trenutno opravlja delo strokovnjakinje za klinično prehrano pri Expert Pet Nutrition in Veterinary Information Network (VIN) in je hkrati sopredsedujoča globalnemu odboru za prehrano pri WSAVA. Je avtorica več strokovnih člankov in knjižnih poglavij na temo klinične prehrane družnih živali. Za nas je pripravila naslednje zanimive in več kot aktualne naslove predavanj (4 x 45 minut):
- How to perform a nutritional assessment
- Homemade diets: pros and cons
- Top 5 nutrition mistakes in clinical practice
- "Fad" diets (e.g., raw, grain free...)

Pridružite se nam na spletu v soboto, 17. februarja ob 9.uri, in se pobliže spoznajte s temami, ki komplementarno vstopajo na vsa področja veterine in si jih prav zato pogosto želimo bolje spoznati, pa nam za to večinoma zmanjka časa ali pa enostavno ostanejo v senci… Zdaj je skrajni čas, da klinična prehrana psov in mačk stopi v ospredje in dočaka svoj trenutek “slave”!

Veterinarska zbornica je spletni seminar ovrednotila z 0,5 točke iz naslova strokovnega izpopolnjevanja veterinarjev.

Več o spletnem seminarju

Sponzor dogodka:




Povezava do brezplačne prijave na spletna seminarja za člane SZVMŽ:
https://forms.gle/WPTfXgH39JFSM7v6A



Naj vas samo še prijazno spomnimo, da je začetek leta tudi idealen čas za podaljšanje ali obnovitev članstva v SZVMŽ. Letos bo v naši organizaciji potekalo še veliko zanimivih dogodkov, zato se članstvo s svojimi ugodnostmi vsekakor splača in obrestuje.

Povezava do podaljšanja članstva: https://docs.google.com/forms/

Se veselimo druženja in sodelovanja! Za kakršnakoli vprašanja nam lahko pišete na info@zdruzenje-szvmz.si


Prijazen pozdrav, UO SZVMŽ - Veterinarji za veterinarje!

oznake:

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95689

Omejitev znakov 400